Opbouw van het vermogen

De veiligheid en voornamelijk de fiscale veiligheid, het rendement en de samenstelling van het vermogen is vaak ontoereikend.

Een degelijke pensioenplanning en de fiscale problematiek rond erf-opvolging worden vaak over het hoofd gezien. Bij de analyse van een vermogensdossier streven we naar een systematische, veilige en rendabele opbouw van het vermogen, en dit zowel op het vlak van roerende waarden als onroerend goed. Dit beheer beoogt een juiste spreiding en een maximaal rendement in functie van uw risicopatroon.

 

Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen

Wij begeleiden u graag bij het zoeken naar de beste keuzes voor het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ). U sluit deze pensioenverzekering in persoonlijke naam af. Een VAPZ kan zowel onderschreven worden door een zelfstandig bedrijfsleider met een vennootschap als door een zelfstandige in een eenmanszaak. Het systeem is fiscaal zeer aantrekkelijk.

Individuele Pensioentoezegging

Bij deze pensioenformule op maat betaalt de vennootschap de premies. Het eindbedrag wordt op de pensioenleeftijd rechtstreeks overgemaakt aan de zelfstandige bedrijfsleider. Voor de vennootschap zijn de premies volledig fiscaal aftrekbaar. De toegelaten maximumbedragen liggen hoger dan bij het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen.


Sparen voor uw pensioen

Naast het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen en de Individuele Pensioentoezegging bestaan er nog andere spaarformules: langetermijnsparen, pensioensparen en vrij sparen. Wij begeleiden u graag bij het maken van de juiste keuzes, afhankelijk van uw fiscale situatie en maximum spaarvermogen. De beste situatie voor vele zelfstandigen bestaat uit een combinatie van verschillende formules.

Fiscale optimalisatie onderneming

Bouw op een fiscaalvriendelijke manier een mooi aanvullend pensioen op voor uw medewerkers via het ruime gamma aan groepsverzekeringen.

Gewaarborgd Inkomen via RIZIV-bijdragen

Indien u RIZIV-bijdragen geniet, kunt zich beschermen tegen arbeids-ongeschiktheid dankzij het solidariteitsstelsel. U kunt uw RIZIV-bijdragen ook gebruiken voor de financiering van een verzekering Gewaarborgd Inkomen.